artikel

Beemster blauwe geit

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 48 batonets/reepjes van bleekselderij van 4 cm lang
  • kaascrème
  • 200 g blauwe geitenkaas uit de Beemster
  • 100 g zachte boter
  • 1 dl crème fraîche
  • 1 tl blauwe kleurstof
  • 160 g blauwe kaas
  • 4 el olijfolie
  • 4 dungesneden lange repen brood voor croutons
  • 100 gram salade van Amsterdams vet, bieslook en dragon, aangemaakt met
  • Collegedressing
  • zwarte peper uit de molen
  • Collegedressing

Bereidingswijze:
Blancheer de bleekselderijbatonets beetgaar in ruim water met zout en koel ze af in ijswater. Draai de ingrediënten voor de kaascrème glad in de keukenmachine.

Verkruimel 160 gram blauwe kaas in grove brokjes en maak aan met olijfolie.Rooster het brood voor de croutons onder de salamander. Zet de bleekselderijbatonets rechtop in een steker van 5 cm doorsnee. Vul de steker eerst met de gebrokkelde kaas, daarna met de aangemaakte sla.

Doe de kaascrème in een cornetje en schrijf hiermee het woord ‘blauw’ op een bord. Plaats de crouton op het bord en zet de selderijbatonets met kaas erop. Maak af met een versgemalen zwarte peper en enkele druppels collegedressing.