artikel

Daikonsalade met wilde gemberdressing

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen

  • 32 dungesneden plakjes daikonwortel van
  • 15 cm lang
  • 16 takjes koriander
  • 16 bosjes veldsla
  • 16 batons van gepekelde daikonwortel
  • 16 batons van avocado
  • 16 kleine bosjes enokipaddestoelen
  • 16 sprietjes bieslook
  • 16 plakjes gari shoga (gepekelde gember)
  • 32 geblancheerde sprietjes bieslook
  • wilde gemberdressing
  • 50 g gember
  • 50 g sjalot
  • 3,8 dl druivenpitolie
  • 3 dl sushiazijn
  • 300 g daikonwortel
  • 0,2 dl Kikkoman sojasaus
  • 4 teentjes knoflook
  • suiker en limoensap naar smaak
  • 0,2 dl lente uienolie

Bereidingswijze
Leg telkens twee plakjes daikonwortel dakpansgewijs met 5 cm overlapping op elkaar.Maak van de overige ingrediënten 16 boeketjes. Leg ze overdwars, met de mooie kant uitstekend, op de daikonwortel en rol ze mooi strak op. Bind de rolletjes op met de geblancheerde bieslooksprietjes.

Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender en mix op de hoogste stand tot een mooie gladde saus.Plaats de rolletjes in de dressing en besprenkel ze met lente-uienolie