artikel

Sashimi van yellowtail hamachi met wasabi tobiko

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 320 g yellowtail Hamachi schoon gewicht
  • 2 bosuitjes in fijne ringetjes
  • 1 tl fijngesneden bieslook
  • 8 sprietjes bieslook
  • wasabi tobiko (eitjes van de vliegvis gemarineerd met wasabi)
  • gari shoga (gepekelde gember)
  • wasabipasta
  • ponzudressing

Bereidingswijze
Snijd de Hamachi voor de sashimi in dunne plakjes. Dresseer en garneer met bosuienringen, bieslook en wasabi tobiko. Serveer ponzudressing, wasabipasta en gepekelde gember er apart bij.

Recept voor ponzudressing
basis 1
5 dl sojasaus
2 dl rijstazijn
1dl ponzu
1,5 dl mirin
0,5 dl sake
2 stuks kombu van +/- 30 cm lang (soort zeewier)
1 el suiker
2 el bonitoflakes
3 sinaasappels in kwarten gesneden

basis 2
5 koriandertakjes met wortel
7 teentjes knoflook
100 g gember
8 sjalotten
10 groene chilipepers
7stengels citroengras
1,5 lt limoensap

Bereiding
Doe de ingrediënten voor basis 1 en dan voor basis 2 bij elkaar. Laat basis 1 twee weken en basis 2 drie dagen in de koeling staan. Voor ponzudressing: mix 3 delen basis 1 met 1 deel basis 2.