artikel

Talent van de Week: Ton Koole

Horeca

Ton Koole zijn liefste wens is in vervulling gegaan. Op 2 juni openden in Tiel de deuren van zijn Grand Café & Restaurant De Oude Stadsmuur. Voor zichzelf beginnen, dat was zijn doel. Al meer dan 15 jaar droomde hij hierover. Op zich bijzonder want Ton telt pas 25 lentes. Nu de droom is uitgekomen barst hij van de inspiratie. Hij stuurt dan ook zeer enthousiaste persberichten rond. De redactie van de rubriek Talent van de Week pikte hem er dan ook direct uit. Dit is een succesvolle ondernemer in de dop, geen twijfel over mogelijk.

Opleiding?
Hotelschool te Den Haag. Verder heb ik veel in de praktijk geleerd.

Horecadebuut?
Bij Hotel de ‘l Europe te Amsterdam ben ik gegroeid van Chef de Rang tot Assistent Maître.

Leermeester?
René Jacobs van de Nederlanden in Vreeland aan de Vecht en Jannie Munk van ‘l Orage te Delft.

Inspiratie?
Inspiratie haal ik uit mezelf. Ik droomde er al meer dan 15 jaar van om voor mezelf te beginnen. Nu die droom is uitgekomen, barst ik van de inspiratie.

Droomgerecht?
Oosterschelde kreeft bereid door Dennis Koole van O’pazzao te Rotterdam. Met een glas francicorta rose erbij ben ik helemaal gelukkig.

Horecakennis verbreden?
Ik hoop binnenkort weer tijd te vinden om wijnproeverijen af te gaan.

Meest begeerde werkplek?
Bij mezelf en vooral voor mezelf. Mijn eigen boontjes doppen.

Ergernis op de werkplek?
Nog niets, alles gaat goed. Precies zoals ik het wil.

Belangrijkste horecagebeurtenis?
De euro, maar dan in negatieve zin.

Zwakste punt?
De administratie. Daarom besteed ik dit uit.

Beste horecabeslissing?
Om voor mezelf te beginnen.

Over tien jaar…
De droom is om te groeien naar meerdere bedrijven. Realistisch en nuchter als ik ben, zet ik alles op alles om dit bedrijf eerst te laten slagen.

Als ik ‘s ochtends naar mijn werk ga denk ik….
aan een heleboel… Mijn hoofd loopt gewoon over.