artikel

Test uw culinaire kennis!

Horeca

Is uw culinaire kennis door het toenemend gebruik van convenience aan het verwateren?Of bent u veel vergeten uit de tijd dat u in de schoolbanken zat? Zibb.nl/horeca biedt u nu de kans om uw culinaire kennis te testen en eventueel op te vijzelen. De komende drie weken kunt u meedoen aan de Culinaire Kennistest. Op maandag en woensdag schotelen wij u tien culinaire vragen voor. Beantwoord ze, verstuur de antwoorden naar de culinaire redactie en maak kans op mooie prijzen. In het prijzenpakket zitten kookboeken van topkok Alain Caron, rugzakken van Zibb.nl/horeca en cocktailshakers. Iedere nieuwsbriefdag maken we een dagwinnaar bekend. Doe ook mee en bewijs uzelf dat u nog steeds up-to-date bent!

1. Hoeveel glazen wijn gaan er uit een gewone fles van driekwart liter:
a)4 à 5
b)6 à 7
c)8 à 9

2. Uit welk land komt de kaassoort ‘Port Salut’
a)Frankrijk
b)Spanje
c)Portugal

3. Uit welke landstreek komt Riesling-wijn:
a)Dordogne
b)Provence
c)Elzas

4. Als men in België waterkonijn bestelt, wat krijgt men dan:
a)konijn
b)muskusrat
c)soep met konijnenvlees

5. Van welk deel van de plant komt rabarber:
.
a)de wortel
b)de stengel
c)de bloem

6. Uit welk land is de ‘Drambuie’ afkomstig:
a)Schotland
b)Frankrijk
c)Italië

7. Hoe heet de Italiaanse schotel van laagjes pasta en bechamelsaus:
a)tagliatelle
b)calzone
c)lasagna

8. Waaruit bestaat vinaigrette:
a)olie, azijn, eidooiers
b)azijn en kruiden
c)olie, azijn, kruiden

9. Welke groente wordt ook wel het ‘witte goud’ genoemd:
a)witlof
b)asperges
c)oesters

10. Wanneer drink een Jägermeister volgens de etiquette:
a)voor de maaltijd
b)na de maaltijd
c)tijdens het dessert

Woensdag volgt deel zes van deze culinaire test!

Uw gegevens:
(* = verplicht)
Aanhef*

Naam*:

Bedrijfsnaam*:

Adres, Postcode en Woonplaats*:

E-mailadres*: