artikel

Test uw culinaire kennis!

Horeca

Is uw culinaire kennis door het toenemend gebruik van convenience aan het verwateren?Of bent u veel vergeten uit de tijd dat u in de schoolbanken zat? Zibb.nl/horeca biedt u nu de kans om uw culinaire kennis te testen en eventueel op te vijzelen. De komende drie weken kunt u meedoen aan de Culinaire Kennistest. Op maandag en woensdag schotelen wij u tien culinaire vragen voor. Beantwoord ze, verstuur de antwoorden naar de culinaire redactie en maak kans op mooie prijzen. In het prijzenpakket zitten kookboeken van topkok Alain Caron, rugzakken van Zibb.nl/horeca en cocktailshakers. Iedere nieuwsbriefdag maken we een dagwinnaar bekend. Doe ook mee en bewijs uzelf dat u nog steeds up-to-date bent!

Test uw culinaire kennis!

1. Wat voor vlees zit er in saté ajam:
a)kippenvlees
b)rundvlees
c)varkensvlees

2. Uit welk land komt Metaxa:
a)Portugal
b)Spanje
c)Griekenland

3. Uit welke twee koolsoorten bestaat zuurkool:
a)boerenkool en witte kool
b)witte kool en savooienkool
c)spitskool en witte kool

4. Hoe heet een Chinese omelet:
a)Foe yong hai
b)Atjar tjampoer
c)Dim sum

5. Van welk deel van de kaneelboom wordt kaneel gemaakt:
.
a)bladeren
b)vruchten
c)schors

6. Wat betekent iets ‘juliënne’ snijden:
a)in ruitjes
b)in repen
c)in blokjes

7. Hoe neutraliseert men een knoflookadem:
a)met sherry
b)met anijs
c)met peterselieblaadjes

8. Van de schil van welke vrucht is Grand Marnier gemaakt:
a)papaja
b)ananas
c)sinaasappel

9. Welke noot wordt ook wel ‘okkernoot’ genoemd:
a)walnoot
b)pinda
c)hazelnoot

10. Hoe heet het Belgische kersenbier:
a)gazeuse
b)kriek
c)flipje

Maandag volgt deel drie van deze culinaire test!

Uw gegevens:
(* = verplicht)
Aanhef*

Naam*:

Bedrijfsnaam*:

Adres, Postcode en Woonplaats*:

E-mailadres*: