artikel

Test uw culinaire kennis!

Horeca

Is uw culinaire kennis door het toenemend gebruik van convenience aan het verwateren?Of bent u veel vergeten uit de tijd dat u in de schoolbanken zat? Zibb.nl/horeca biedt u nu de kans om uw culinaire kennis te testen en eventueel op te vijzelen. De komende drie weken kunt u meedoen aan de Culinaire Kennistest. Op maandag en woensdag schotelen wij u tien culinaire vragen voor. Beantwoord ze, verstuur de antwoorden naar de culinaire redactie en maak kans op mooie prijzen. In het prijzenpakket zitten kookboeken van topkok Alain Caron, rugzakken van Zibb.nl/horeca en cocktailshakers. Iedere nieuwsbriefdag maken we een dagwinnaar bekend. Doe ook mee en bewijs uzelf dat u nog steeds up-to-date bent!

Test uw culinaire kennis!

1. Wat is gazpacho voor gerecht:
a)een koud vleesgerecht
b)een warme Italiaanse ovenschotel
c)een koude groentesoep

2. Pie-deeg wordt:
a)3 keer getoerd
b)2 keer getoerd
c)1 keer getoerd

3. Pavlova is een eiwit-schuimgerecht met vruchten uit:
a)Rusland
b)Australie
c)Slowakije

4. Gumbo is:
a)een Schotse kippensoep
b)een soep uit de Cajun-keuken
c)een Marokkaanse kikkererwtensoep

5. Sachertorte komt uit:
.
a)Duitsland
b)Hongarije
c)Oostenrijk

6. De vrucht die vet bevat is:
a)papaya
b)mango
c)avocado

7. Couscous is gemaakt van:
a)gierst
b)gerst
c)tarwe

8. Rode Pipo’s zijn:
a)een perenras
b)een aardappelras
c)een appelras

9. Margarine is ontwikkeld op last van:
a)Napoleon
b)Karel de Grote
c)Tsaar Peter

10. Massala is:
a)een uitheemse drank
b)een uitheems kruidenmengsel
c)een uitheems gerecht

Woensdag volgt deel twee van deze culinaire test!

Uw gegevens:
(* = verplicht)
Aanhef*

Naam*:

Bedrijfsnaam*:

Adres, Postcode en Woonplaats*:

E-mailadres*: