artikel

Test uw culinaire kennis deel 6

Horeca

Zibb.nl/horeca biedt u met de Culinaire test de mogelijkheid om uw culinaire kennis te testen en eventueel op te vijzelen. Nu de laatste test! Doe mee en maak nog één keer kans op een fraai boek van de populaire kok Alain Caron. Beantwoord dan de vragen en verstuur de antwoorden naar de culinaire redactie.

1.Wat is een cantaloupe:
a)een Italiaans gerecht
b)een cocktail
c)een meloen

2. Wat is de Nederlandse naam voor het kruid Pimpinella anisum:
a)anijs
b)kaneel
c)pimpel

3. Welke erwten gebruikt men voor erwtensoep:
a)doperwten
b)kapucijners
c)spliterwten

4. In welk land worden traditioneel de meeste Zeeuwse mosselen gegeten:
a)Nederland
b)België
c)Duitsland

5. Van welke houtsoort zijn veelal de vaten gemaakt waarin rode wijn wordt bewaard:
.
a)eiken
b)beuken
c)kersen

6. Onder welke naam kennen we de zucchini beter:
a)courgette
b)pompoen
c)aubergine

7. Hoe heet het mengsel van mayonaise, yoghurt, mosterd, augurk en kruiden:
a)chantillysaus
b)rouillysaus
c)remouladesaus

8. Is het huidje van een knakworst gemaakt van:
a)schapendarm
b)varkensdarm
c)geitendarm

9. Hoe heet de Spaanse wijn met stukjes fruit:
a)Velvet hammer
b)Cava
c)Sangria

10. Wat is de verzamelnaam voor Griekse of Turkse geiten- of schapenkaas:
a)mozzarella
b)gruyere
c)feta

Dit was de laatste culinaire test!

Uw gegevens:
(* = verplicht)
Aanhef*

Naam*:

Bedrijfsnaam*:

Adres, Postcode en Woonplaats*:

E-mailadres*: