artikel

Topkapi, Scheveningen

Horeca

Topkapi betekent ‘grote ingang’, maar in het Scheveningse restaurant heeft het de betekenis van het Topkapi Paleis in Istanbul, waar de schatten van de Ottomaanse sultan liggen opgeslagen. ‘Door de rijke inrichting waant de gast zich hier in een authentiek Ottomaans paleis’, vertelt Belinda D’Alba, echtgenote van een van de eigenaren. ‘En wij willen de […]

Topkapi betekent ‘grote ingang’, maar in het Scheveningse restaurant heeft het de betekenis van het Topkapi Paleis in Istanbul, waar de schatten van de Ottomaanse sultan liggen opgeslagen. ‘Door de rijke inrichting waant de gast zich hier in een authentiek Ottomaans paleis’, vertelt Belinda D’Alba, echtgenote van een van de eigenaren. ‘En wij willen de culinaire schatkamer van tien keukens zijn. Uit Griekenland, Turkije, Syrië, Libanon, Palestina, Israël, Marokko, Tunesië, Algerije en Egypte.’ Ze benadrukt: ‘Maar het is geen fusion. Het zijn allemaal authentieke gerechten, die bereid worden door een Turkse en Tunesische kok.’

Proeven en beleven staat voorop. Na het diner brengt Topkapi livemuziek en optredens van buikdanseressen. De gasten krijgen allerlei zoetigheden voorgeschoteld en zij kunnen van de waterpijp roken. ‘Zeker in de zomer is er dagelijks allerlei vermaak, ook op het terras. We ambiëren jazz- en loungemuziek in combinatie met oosterse muziek.’ Op de foto de drie eigenaren. Vlnr Damiano D’Alba, Gianfranco D’Amico en Michael de Ridder.

Gevers Deynootplein 36.
Tel. (070) 358 53 50.
www.topkapi-scheveningen.nl.
Capaciteit: 160 zitplaatsen; terras 80.
Prijsindicatie: hoofdgerechten van €11,- tot €19,50.
Dagelijks geopend voor lunch en diner van 10.00 tot 02.00 uur.