artikel

Warme gerookte paling met radijs, appelstroop en citroen

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 el rinse appelstroop
  • 100 dungesneden plakjes radijs
  • 100 gram fijn geplukte, gewassen friseesla
  • Collegedressing
  • 0,2 dl sushiazijn
  • 0,4 dl extra virgin olijfolie
  • peper en zout
  • 240 gram verse paling schoon gewicht
  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • zwarte peper uit de molen
  • 1 el citroenrasp
  • 4 mooie bieslooksprieten

Bereidingswijze:
Teken op een voorgerechtenbord een vierkant met appelstroop. Leg plakjes radijs dakpansgewijs op het bord (5 x 5 plakjes). Maak de friseesla aan met collegedressing en leg de sla op de radijs.

Snijd de paling in 16 gelijke filets van 15 gram en bak ze in olijfolie. Laat ze even uitlekken op papier en bestrooi ze licht met peper en zout. Leg de palingfilets op de sla en garneer ze met citroenrasp, zwarte peper en bieslook.