artikel

Exotische Victoriabaars

Horeca

Ingrediënten:

  • 1 gefileerde vis victoriabaars
  • 1/2 rode paprika
  • 1/2 groene paprika
  • 2 uien
  • 1 flinke winterpeen
  • 4 eetlepels olie
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 2 groene bananen
  • 1 zoete aardappel
  • zout en peper
  • 5 takjes selderij
  • 3 eetlepels pindakaas
  • Bereiding:
    Was de vis en snijd hem in stukken. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Was de wortel goed schoon en snijd hem in stukjes.
    Verhit de olie en bak daarin de paprika, ui en wortel 5 minuten. Snijd de knoflook fijn en laat hem een minuut meebakken. Pers de citroen uit. Voeg het sap samen met 2 dl water toe aan de groenten.
    Schil de bananen; was de zoete aardappel en snijd ze in stukken. Doe ze ook in de pan. Voeg 3 liter water toe en leg de vis erin.
    Voeg naar smaak zout en peper toe en breng de soep aan de kook. Snijd de selderij fijn. Meng de pindakaas met 2 eetlepels water. Roer de selderij en de pindasaus door de soep. Laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken.