artikel

Rolletje van victoriabaarsfilet, ham en spinazie

Horeca

Ingrediënten:

  • 4 stukken victoriabaarsfilet van 200 gr.
  • 4 plakken gerookte ham
  • 2 eetl fijngehakte sjalot
  • 400 g gekookte spinazie
  • 1 dl visfumet
  • boter
  • 1 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl room
  • peper, zout
  • een klein beetje boter
  • Bereiding:
    De victoriabaarsfilets in de dikte middendoor snijden en kruiden met peper en zout.
    Op ieder stuk victoriabaarsfilet een half plakje ham leggen, vervolgens 100 g gekookte spinazie en opnieuw een half plakje ham. Oprollen en met een koordje inbinden.
    De victoriabaarsrolletjes in de boter aanbakken en in gelijke schijven snijden.

    Voor de saus: de peper schoonmaken en in blokjes snijden. De gesnipperde sjalot en look toevoegen en even stoven in de boter. De visfumet en de room toevoegen en 1/3 laten inkoken. Door een zeef passeren, kruiden en een klontje boter toevoegen.Een sausspiegel op het bord gieten en de victoriabaars erop schikken.