artikel

Victoriabaars met scherpe saus uit Ethiopië

Horeca

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote moten vis(filet)
  • 2 kopjes fijngehakte rode ui
  • 1 kopje spliterwten
  • 3 kopjes water
  • 1/2 kopje rode pepertjes, in kleine reepjes
  • 1 kop olie
  • 1/2 kop wijn
  • zout naar smaak
  • Bereiding:
    Kook de spliterwten 15 minuten in 3 kopjes water. Voeg de rode pepertjes en de olie toe en roer voorzichtig om. Voeg de wijn toe en laat nog 10-15 minuten zachtjes koken. Strooi er zwarte peper en zout over. Snijdt de moten vis in reepjes en kook die ca. 5 minuten in de saus. Houd de visreepjes warm. Laat de saus afkoelen.
    Lekker met ‘injera’ (Ethiopisch brood). De visreepjes met de koude saus als dipsaus kunnen ook als amuse bij het aperitief geserveerd worden.