artikel

Zeeuwse creuses met salade van lamsoren en een gelei van tomaat en koriander

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen 20 creuses, Zeeuwse € 6,00 100 g lamsoren € 0,70 150 g tomaten, pomodori € 0,60 40 g limoen € 0,30 0,5 dl olijfolie, extra vierge € 0,48 10 g sjalotjes € 0,03 1 g peper € 0,02 5 cl gembersiroop € 0,03 tomatengelei 350 g tomaten € 0,89 1/8 bos […]

Ingrediënten voor 4 personen

  • 20 creuses, Zeeuwse € 6,00
  • 100 g lamsoren € 0,70
  • 150 g tomaten, pomodori € 0,60
  • 40 g limoen € 0,30
  • 0,5 dl olijfolie, extra vierge € 0,48
  • 10 g sjalotjes € 0,03
  • 1 g peper € 0,02
  • 5 cl gembersiroop € 0,03
  • tomatengelei
  • 350 g tomaten € 0,89
  • 1/8 bos koriander € 0,18
  • 1 dl oestervocht € 0,00
  • 1 ml tabasco € 0,02
  • 4 g bladgelatine € 0,15
  • 1/20 bos koriander € 0,28
  • 100 g zeezout, grof € 0,13

Bereidingswijze
Steek de oesters open. Haal ze los uit de schelp. Vang het vocht op. Zeef dit door een fijne zeef. Blancheer de gewassen lamsoren 10 seconden. Spoel ze koud.

Pliceer de tomaten. Snijd ze in vieren. Verwijder het zaad. Snijd in fijne brunoise.Maak een dressing van uitgeperst limoensap, olijfolie, gembersiroop en fijngesnipperde sjalotjes. Breng op smaak met peper.Meng de lamsoren met de brunoise van tomaat. Breng op smaak met de dressing.Pureer voor de gelei de tomaten met koriander, opgevangen oestervocht en tabasco in de keukenmachine. Laat de coulis op een haarzeef uitlekken.

Verwarm het tomatenvocht. Voeg de voorgeweekte blaadjes gelatine toe.Vul de oesterschelpen met de salade van lamsoren. Leg de oesters hierop. Garneer de oesters met kleine blaadjes koriander en giet hier wat tomatengelei over. Plaats de schelpen op een bord met grof zeezout.