artikel

De Bananenbloem

Horeca

Stijlvol en bijzonder, deze bananenbloem. Hij is niet goedkoop, maar wel lang houdbaar. De kleine banaantjes ontvouwen zich langs de stengel en zijn heel decoratief. Een interessant stuk.

Materiaal

  • grote platte schaal of schaal met rand
  • blok steekschuim
  • plastic steker en kling
  • 2 bananenbloemen
  • plaatmos
  • galaxblad
  • bloemendraad
  • rozen
  • eremus (naald van Cleopatra)
  • 3 bananen

Werkwijze:
Laat het steekschuim zich in ruim water goed volzuigen. Zet de plastic steker met kling vast op de bodem van de droge schone schaal. Plaats het natte steekschuim er bovenop. Steek de twee bananenbloemen in een leuke compositie in het steekschuim. Zet het galaxblad op een bloemendraad zodat het blad wat buigzaam is. Draai ook enkele trechtertjes van het galaxblad door het in de vorm van een puntzakje te draaien en het uiteinde vast te zetten met een bloemendraadje. Maak rondom de bananenbloemen een leuke compositie van alle materialen. Leg het plaatmos op de rand zodat daar de bananen steeds makkelijk gewisseld kunnen worden als ze na een week wat bruin worden.