artikel

Koken als een ander (1)

Horeca

De nieuwe serie afleveringen van de receptenrubriek Koken als een ander kreeg eind augustus vorm. In de proefkeuken van het gloednieuwe hoofdkantoor van Unilever aan de Rotterdamse Mauritskade kookten twee dagen lang zes koks de prachtigste gerechten. En de redactie mocht alles proeven!

Nadia Lak, instellingskok bij het Spaarne Ziekenhuis in Haarlem – geassisteerd door collega Andy van de Pavert -, Michel Sturkenboom van SIPA Facility uit Best en Erik Ketting van Sodexho, locatie DSM Sittard, zijn de eerste drie deelnemers aan de kooksessies van Catering Magazine bij Unilever in Rotterdam.

Ze kookten de eerste dag elk zes gerechten, waarmee volgend jaar zes afleveringen van de rubriek gevuld worden.

Ze werden bijgestaan door Ludwig Briolas van Avenance Nederland, Piet van den Bosch van Jaarbeurs Catering Services en Jan Kiewied van Sodexho. Gastheer namens Unilever was Kees Leijsten.

Piet van den Bosch zoekt de borden uit, waarop straks de gerechten gefotografeerd worden.
Collega Andy van de Pavert legt de laatste hand aan de outfit van Nadia Lak.
Michel Sturkenboom en Nadia Lak zoeken de ingrediënten voor hun gerechten uit. Alles is beschikbaar gesteld door de sponsors Unilever, Kruidenier Foodservices, Sligro/VEN en Verstegen Spices & Sauces.
Nadia Lak en Andy van de Pavert zijn klaar voor de start.
Er werd gekookt op inductie. Dat was voor de meeste koks even wennen…. Hier Michel Sturkenboom en Andy van de Pavert in actie.
Het is zo ver: het eerste gerecht is klaar voor de foto. Piet van den Bosch proeft.
Erik Ketting vist in volle concentratie een gefrituurd stukje filodeeg uit de olie.
Doorkijkje vanuit de keuken naar de flexplekken in het gloednieuwe Unileverhoofdkantoor. Piet van den Bosch blijft per telefoon Jaarbeurs Catering Services ondersteunen.
Chefkok en stylist Jan Kiewied, nestor Ludwig Briolas en gastheer Kees Leijsten.
Na gedane arbeid genieten de koks van het sublieme uitzicht op de enige skyline van Nederland.

Tekst en foto’s: Lieneke Schuitemaker