artikel

Koken als een ander (2)

Horeca

De nieuwe serie afleveringen van de receptenrubriek Koken als een ander kreeg eind augustus vorm. In de proefkeuken van het gloednieuwe hoofdkantoor van Unilever aan de Rotterdamse Mauritskade kookten twee dagen lang zes koks de prachtigste gerechten. En de redactie mocht alles proeven!

Birgit van den Hogen van zorgcentrum De Kreite in Berkel-Enschot, met assistentie van collega Marina van Haren, Mattijn Homburg van Holland Catering in Utrecht en Geert Mehagnoul van SIPA Facility in Best vormden het tweede team.

Ze kookten de tweede dag elk zes gerechten, waarmee volgend jaar zes afleveringen van de rubriek gevuld worden.

Ze werden bijgestaan door Ludwig Briolas van Avenance Nederland, Piet van den Bosch van Jaarbeurs Catering Services en Jan Kiewied van Sodexho. Gastheer namens Unilever was Kees Leijsten.

De teamleden overleggen wie waar gaat werken. V.l.n.r.: Mattijn Homburg, Geert Mehagnoul, Marina van Haren en Birgit van den Hogen.
Mattijn Homburg bereidt zijn eerste gerecht voor.
Geert Mehagnoul bezig met het echte handwerk.
Perfecte samenwerking leidt tot mooie gerechten: Marina van Haren en Birgit van den Hogen doen De Kreite eer aan.
Mattijn Homburg wordt op de vingers gekeken door twee chefs, maar blijft onverstoorbaar in zijn saus roeren.
Geert Mehagnoul bereidt zijn frontcooking gerecht voor. HIj laat zich niet van de wijs brengen door fotograaf Michel Zoeter.
Er is van alles over, wie neemt wat mee naar huis? V.l.n.r.: Geert Mehagnoul, Piet van den Bosch en Mattijn Homburg.
De al gefotografeerde borden met gerechten staan klaar om geproefd te worden.
Even napraten…..Geert, Birgit en Marina al weer ‘in burger’, Piet nog niet.
Het uitzicht vanuit het hoofdkantoor van Unilever: spectaculair.

Tekst en foto’s: Lieneke Schuitemaker.