artikel

Rare snijbonen

Horeca

Een beetje raar, in zo’n krul, maar daar zijn het snijbonen voor. Het prachtige groen van de snijboon laat zich met heel veel bloemen en kleuren combineren; zo ook zijn vorm, die gestrekt of gebogen heerlijk te verwerken is.De vaas waarin het stuk gemaakt is kan aan beide kanten gebruikt worden; omgekeerd past er een ruim boeket in.

Materiaal:

  • 1 omkeervaas
  • 1 half blok steekschuim
  • 20 snijbonen (niet al te vers, want dan breken ze snel)
  • 20 krammen (5 cm)
  • 10 calla’s
  • 2 takken hibiscusvruchten
  • wat dille
  • wat kleine takjes groen.

Werkwijze:
Laat het steekschuim zich in ruim water goed volzuigen; nooit onderduwen want dan ontstaan er luchtbellen in het steekschuim.Vorm lussen van de snijbonen en steek ze in het steekschuim vast met een kram. Plaats voorzichtig de calla’s in het werkstuk. Denk aan de zachte steel. Bedek nu het nog zichtbare steekschuim met de dille en de kleine takjes groen.