artikel

Stylingtips 2

Horeca

Tweede leven voor de wegwerp-flesSommige flessen zijn werkelijk te mooi om weg te gooien. Maar ook ‘gewone’ flessen kunnen in een tweede leven dienst doen als decoratie. Die mooie lichtblauwe waterflessen bijvoorbeeld. Vul ze met blauwe lampolie, maak een gaatje in de dop en pruts er een lontje doorheen. En je hebt een prachtige decoratie […]

Tweede leven voor de wegwerp-fles
Sommige flessen zijn werkelijk te mooi om weg te gooien. Maar ook ‘gewone’ flessen kunnen in een tweede leven dienst doen als decoratie. Die mooie lichtblauwe waterflessen bijvoorbeeld. Vul ze met blauwe lampolie, maak een gaatje in de dop en pruts er een lontje doorheen. En je hebt een prachtige decoratie die een koel zomersfeertje uitstraalt. Past blauw niet bij uw interieur? Neem dan een andere kleur of een blanke fles en/of een andere kleur olie. Lamp-olie is in alle kleuren van de regenboog verkrijgbaar.

Kleine champagneflesjes zijn leuk om er een lange dinertafel mee op te fleuren. Zet een lange rij midden over de tafel neer; een feestelijk en kleurrijk effect. Gewone groene flessen krijgen – met een bloem erin, een stukje fruit erbij en mooi gegroepeerd – ineens een ander en decoratief aanzien. Zoek het daarbij vooral in gelijke tinten en houd het zodoende rustig en stijlvol.

Groente-tegels
Decoratiematten noemen ze het ook wel: kunststof tegels met gras en allerlei soorten bloemen als gipskruid en voorjaarsmix. Ze zijn op allerlei manieren te gebruiken, zowel binnen als buiten. Je kunt er een lange loper van maken, bijvoorbeeld over het midden van een lange tafel; je kunt ze ook per stuk gebruiken of er passende stukken afknippen om kleine tafelstukjes te maken; als ondergrond met een paar decoratieve glazen of vers fruit; je kunt er de entree of de trap mee beleggen.

Kortom, alleen de fantasie bepaalt de grenzen aan wat je met deze groentegels kunt doen. Je bereikt er heel snel aardige resultaten mee, en iedereen kan het. Je hoeft er zelfs niet handig voor te zijn. En als je er op uitgekeken bent berg je ze op, haalt ze volgend jaar weer tevoorschijn, spuit ze schoon en ze zijn weer klaar voor hergebruik.

Tot ziens
Een avondje uit kost geld, dus bij het vertrek moet er betaald worden, dat is niet anders. Maar laat dat niet de laatste indruk zijn die de gasten van uw bedrijf meenemen. Een schaal pepermuntjes bij de uitgang is wel het minste wat u doen kunt. Daar is evenwel weinig verrassends meer aan. Bovendien, het staat daar maar open en bloot en iedereen kan er in graaien. Tijd dus om eens iets anders te verzinnen, iets stijlvols.

Een mogelijkheid is om een paar pepermuntkussentjes in een van bakpapier gevouwen puntzakje te doen. Labeltje eraan met ‘tot ziens’ en uw afscheidspresentje is klaar.Of prik met een perforator een gaatje in een houten stokje, strik er een labeltje aan met ‘tot ziens’ en prik dat in een (eventueel zelfgemaakte) bonbon.Als u bang bent dat de schaal of de trommel met totziensjes niet voldoende opvalt, steek er dan voor alle zekerheid nog even een kaartje in.De laatste indruk van uw gasten is nu niet ‘wat duur’ of ‘valt mee’, de rekening ziende, maar: ‘wat leuk!’

Koffie-verrassingspakket
Voor veel bedrijven is koffie een bijzonder belangrijke omzetmaker. Toch is er nauwelijks een product te vinden waar fantasielozer mee wordt omgesprongen dan koffie. Een traditioneel plateau met een randje, suiker, melk, en in het beste geval een glaasje water en een bonbonnetje of een koekje is al gauw goed genoeg.

De koffie moet vers zijn en smaken, dat komt op de eerste plaats. Maar het oog wil ook wat. Doe eens wat aan die presentatie.Met simpele middelen en nauwelijks extra kosten maak je van de koffiepresentatie een verrassingspakket met stijl. Neem een ruim blik. Dat kan een presenteerblad zijn, maar ook een koekblik of een andere soort trommel; als het maar een beetje ruim is. Zet daar de suiker, de melk en eventueel het glaasje water op, vul het verder op met bonbons en koekjes in een stukje bakpapier, en verbaas u over het effect dat dat op uw gasten heeft.

Op dezelfde manier kunt u ook andere dingen presenteren. Bijvoorbeeld een glas en/of een flesje wijn aangekleed met een blokje kaas, stokbrood, boter en een knabbeltje.Alleen al om de presentatie zullen gasten graag nog eens terugkomen om zich te laten verrassen.