artikel

Stylingtips 4

Horeca

WijnkistjesWijnkistjes. Wellicht hebt u er de schuur mee vol staan. Ze zijn handig om er de open haard mee aan te maken, maar je kunt ze ook op een andere manier hergebruiken.Afgedankte wijnkistjes zijn uitstekend geschikt om er brood, wijn en/of andere smikkeldingetjes in te presenteren. Maak bijvoorbeeld een voorjaarskistje met producten van het voorjaar, […]

Wijnkistjes
Wijnkistjes. Wellicht hebt u er de schuur mee vol staan. Ze zijn handig om er de open haard mee aan te maken, maar je kunt ze ook op een andere manier hergebruiken.Afgedankte wijnkistjes zijn uitstekend geschikt om er brood, wijn en/of andere smikkeldingetjes in te presenteren. Maak bijvoorbeeld een voorjaarskistje met producten van het voorjaar, of een zomerkistje met aardbeien en ijs, of een kaaskistje met brood en een paar soorten kaas.Een goede presentatie hoeft niet veel te kosten, maar doet wonderen. Er zijn nog wel meer dingen te bedenken die u in uw afgedankte wijnkistjes kunt presenteren. Bijvoorbeeld een chocoladefondue met stukjes fruit en cake om in de chocolade te dippen. Zo’n kistje vol heerlijkheden geeft uw gasten een gevoel van overdaad.

Smikkelkistje
Iedereen vindt het leuk om te snuffelen in geheimzinnige doosjes, kistjes en zo meer. Durf eens af te wijken van de geijkte menukaart en stop uw menu-aanbod in een smikkelkistje.Het smikkelkistje, of welke naam u er maar aan geven wilt, kan gewoon een houten kistje zijn waarin u losse kaartjes doet. Per gerecht een afzonderlijk kaartje, of als dat een beetje te veel zou worden kaartjes met voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, dranken en- zovoort. Bovendien zou u er nog kaartjes aan toe kunnen voegen met informatie over uw restaurant, over producten, of iets persoonlijks zoals een felicitatie als het een feestelijke familiebijeenkomst betreft.

Het kistje kunt u blank laten, maar bijvoorbeeld ook goud spuiten, of in een kleur die bij het interieur past. Bovendien kan er een versiering op afhankelijk van het seizoen, een thema of een gelegenheid. Lamineer de kaartjes eventueel zodat ze niet zo snel beduimeld raken. De kistjes zijn in hobbyzaken in verschillende maten verkrijgbaar.

Aandacht voor de kleine gast
Aandacht voor de kinderen aan tafel is niet alleen voor die kleine gasten leuk, maar wordt ook door hun volwassen begeleiders zeer op prijs gesteld. Als de kinderen zich goed vermaken, hebben de ouders immers ook rust.Neem papieren koksmutsen en schrijf daar, als de kinderen binnenkomen, met een viltstift hun naam op. Als u het erg netjes wilt doen gebruikt u daarvoor een lettersjabloon. Geef de kinderen bovendien een leuke plastic beker, gevuld met spekkies (niet te veel, want dat bevordert de eetlust niet) en kleurpotloden. Maak er een stijlvol pakketje van. Een kleurplaat maakt het verrassingspakket compleet.

Om de kinderen aan te moedigen zou u bij inlevering van de ingekleurde plaat nog een verrassing in het vooruitzicht kunnen stellen. Of reserveer een wand in het restaurant en maak daar een expositie van door kinderen bewerkte kleurplaten.

Jute
Met heel simpele hulpmiddelen zijn wat stijl en uitstraling betreft wonderen te verrichten. Let maar eens op etalages.Horecabedrijven hebben meestal geen etalage, maar binnen valt wel heel wat te etaleren. Dat doe je niet alleen omdat het oog nu eenmaal ook wat wil, maar omdat het oog heel duidelijk ook de smaak beïnvloedt en de eetlust opwekt. Met eenvoudige hulpmiddelen en heel weinig moeite kun je dat al bereiken.Voor een speelse presentatie van producten, bijvoorbeeld op een buffet of een showtafel, zijn jute zakjes uitstekend geschikt. Je kunt er broodjes in presenteren, maar ook olie en azijn, flessen wijn, fruit… Eventueel kun je er nog labels aanhangen met aanwijzingen met betrekking tot de inhoud en het gebruik.De zakjes zijn kant-en-klaar verkrijgbaar in verschillende maten.