artikel

Talent van de Week: Pieter Arbouw

Horeca

Restaurant Linnen is een rising star in de Nederlandse culinaire wereld. Een restaurant waar we nog veel van zullen horen, stelde het Nederlands Culinair Genootschap Knoopjelos onlangs. De prijs voor beste gastheer/sommelier viel Alwin Houwing van Linnen toen ten deel. Chef-kok Ronald Tausch werd derde in de competitie om de beste chef-kok. Peter Arbouw is een jong talent in de keuken van Tausch. Deze week spreken we met Pieter Arbouw in de rubriek Talent van de Week. Pieter begint in januari in de sterklas van Albert Kooy.

Opleiding?
In januari 2006 start ik in de sterklas op het Koning-Willem I College in Den Bosch.Om hier aan te beginnen moet je uiteraard wel eerst Kok niveau 2, en Kok niveau 3 hebben gedaan.

Horecadebuut?
Zoals iedere horecaman ben ik begonnen in de afwas. Dat was bij Liza’s restaurant in Berlicum. Al gauw mocht ik in de drukke weekenden meehelpen in de keuken bij het maken van de voorgerechten.

Leermeester?
Diegene die er echt met kop en schouders bovenuit steekt is toch wel Ronald Tausch, mijn huidige chef.

Inspiratie?
De dagelijkse dingen die gebeuren inspireren me het meest.

Droomgerecht?
Mijn droomgerecht is nog niet voorbij gekomen. Maar het wordt zeker iets met langoustines.

Meest begeerde werkplek?
Daar waar koken op nummer één staat, iedereen met plezier werkt en de gasten altijd met een lach de deur uitgaan. Daar wil ik werken. Linnen is op dit moment hiervan een groot voorbeeld.

Ergernis op de werkplek?
Er is niet ergers als betweters.

Zwakste punt?
Ik word snel erg kwaad. Maar dat duurt gelukkig nooit lang.

Beste horecabeslissing?
Ik denk dat het erg slim is om de sterklas te gaan doen.

Allerliefste bezit?
Van m’n vriendin heb ik met mijn verjaardag een ingegraveerd koksmes gekregen. Dat mes is me erg dierbaar.

Over tien jaar?
Misschien een eigen zaak of anders een leuke baan bij een goed restaurant.

Als ik naar mijn werk ga denk ik….
Yes, ik mag weer lekker koken!