artikel

Compass koopt sportcateraar Levy Restaurants

Horeca

Compass Group heeft Levy Restaurants overgenomen. De cateringgigant moet flink in de buidel tasten voor de Amerikaanse keten. Levy is één van de toonaangevende cateraars in Amerikaanse sportstadions.

Dat meldt Caterer. Compass betaalt 250 miljoen dollar voor Levy Restaurants. De Britse cateraar heeft sinds 2000 al een belang van 49 procent in het in Chicago gevestigde familiebedrijf. Destijds betaalde Compass 87 miljoen dollar voor het minderheidsbelang. Op 17 april neemt Compass de overgebleven 51 procent over. Sinds de overname van het eerste deel van Levy steeg de omzet van Levy spectaculair van 200 miljoen dollar in 2000 naar 560 miljoen dollar in 2005. Levy beschikt over 28 restaurants en 58 verkooppunten in sportstadions en vergadercentra.

Levy Restaurants startte in 1978 met één familierestaurant in Chicago. Later richtte het bedrijf zich meer op de catering in sportstadions en vergadercentra. In sportstadions behoort het bedrijf qua marktaandeel tot de top in de VS. Sinds 1982 catert Levy Restaurants in het stadion van de bekende honkbalclub de Chicago White Sox.

Reageer op dit artikel