artikel

Verras uw Valentijnsgasten met oesters

Horeca

Oesters staan al jaren bekend als lustopwekkers. De Italiaanse verleider Casanova scheen er 50 op een dag te eten om zijn libido te vergroten. Een goede reden dus om dit afrodisiacum op Valentijnsdag op de kaart te zetten. Liefde gaat tenslotte door de maag…
Gestoomde oesters met limoen en soja…

Verras uw Valentijnsgasten met oesters

Gestoomde oesters met limoen en soja
Ingrediënten voor vier personen:

  • 12 oesters
  • 1 bosuitje
  • ¼ rode paprika
  • 1 limoen
  • 2 eetlepels sojasaus

Bereidingswijze:
Snijd het bosuitje in flinterdunne ringetjes en de paprika in heel kleine stukjes. Boen de limoen schoon en rasp er een ½ eetlepel groene schil af. Pers de limoen uit en meng de geraspte schil met de uiringetjes, paprika en sojasaus erdoor. Leg de oesters in een wijde pan en verwarm ze afgedekt 3-4 minuten. De schelpen staan nu iets open. Breek de bovenste platte schelp eraf en maak de oesters van de andere schelphelft los, maar laat ze er wel in liggen. Leg de oesters in de schelpen op een schaal of op vier bordjes en schep het limoen-sojamengsel erover.

Voor een pittiger effect vervangt u de paprika door 1 rode peper in reepjes en voegt u 1-2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen toe.

Reageer op dit artikel