artikel

Maak een japans getinte dressing

Horeca

Matsuhisadressing. Dat is de naam van de dressing die chef-kok Barend Kramer van conferentiecentrum De Ruwenberg in Sint Michelsgestel als smaakmaker gebruikt voor een kruidige salade die hij bij tonijn chevichy geeft. In Misset Horeca nummer 28 vertelt hij over dit gerecht in de rubriek De Hardloper van.De Matsuhisadressing is geïnspireerd op de Japanse keuken en zorgt voor een Oosters tintje aan zomerse salades.

Maak een japans getinte dressing

Bekijk hieronder het recept…

Matsuhisa-dressing
Ingrediënten

  • 70 g sjalotjes
  • 30 ml sojasaus
  • 15 ml rijstwijn
  • 5 ml water
  • 1 g suiker
  • 1 9 zout, 2 g peper
  • 1 g mosterdpoeder
  • 5 ml druivenpitolie
  • 2 ml sesamolie

Bereidingswijze:
Snijd de sjalotjes. Meng deze met de sojasaus, rijstwijn, water, suiker, zout, peper en mosterdpoeder. Voeg –als de suiker, zout, peper en mosterpoeder- zijn opgelost in de vloeibare massa- de druivenpit- en sesamolie toe.

Reageer op dit artikel