artikel

Zomerse ijs-ideeën

Horeca

Vraag een willekeurige gast in het restaurant naar zijn of haar voorkeur voor een nagerecht dan zal tien tegen één het antwoord ‘ijs’ luiden. Zeker op tijden dat het in Nederland haast tropisch warm is, zoals de laatste paar weken het geval is, is zowel de sorbet tot de granité favoriet. Speel hierop in.

Zomerse ijs-ideeën

Limoensorbet met grapefruit
Spiegel van bord bedekken met dunne laag sinaasappelsaus. Grote bol limoensorbet in het midden op bord leggen. Grapefruitpartjes er rondom schikken. Sorbetijs garneren met blaadjes citroenmelisse.

Vanilleroomijs met perziken
Drie kleine bolletjes vanilleroomijs in midden op bord schikken. Fijne brunoise van perziken erover strooien. Grote druppels aardbeien- of frambozensaus (coulis) rondom laten vallen. Ragfijn gesneden julienne van citroenmelisse op ijsbolletjes leggen. Eventueel garneren met chocoladesticks.

Aardbeienroomijs met chocolade
Grote bol aardbeienroomijs in midden op bord schikken. Grote druppels chocoladesaus rondom laten vallen. Chocoladesaus bestrooien met licht geroosterde geschaafde amandelen. Op ijsbol plukje ragfijn gesneden julienne van munt leggen. Eventueel chocoladeblaadjes erbij.

Vanilleroomijs met granaatappel
Spiegel van bord bedekken met dun laagje grenadinesiroop waaraan scheutje aquavit of wodka is toegevoegd. Twee kleine bolletjes vanilleroomijs en een bolletje pistacheroomijs midden op bord schikken. Bolletjes bestrooien met granaatjes. Saus bestrooien met grof gehakte pistachepitten.

Zwarte bessensorbet met rode vruchten
Spiegel van bord bedekken met frambozensaus coulis). In het midden drie bolletjes zwarte bessensorbet leggen. Omringen met kleine rode vruchten zoals aardbeitjes, frambozen, kersen, zwarte bessen, bramen. Sorbetbolletjes ‘bekronen’ met kleine trosjes rode bessen.

Appelsorbet met meloen
Grote bol appelsorbet in het midden van bord leggen. Uit meloen gestoken balletjes er rondom schikken. Flinke schep licht gezoete muntsaus over sorbetijs schenken. Meloenballetjes bestrooien met fijn brunoise van gekonfijte sinaasappel- en grapefruitschillen. Op het sorbetijs wat ragfijn gesneden julienne muntblaadjes schikken.

Reageer op dit artikel