artikel

Hongaarse zuurkool

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 25 gr. boter
  • 1 zoete ui, grofgesnipperd
  • 1 eetlepel milde paprikapoeder
  • 70 gr. tomatenpuree
  • 750 gr. zuurkool
  • 2 theelepels karwijzaad
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 250 ml. kippen- of kruidenbouillon

Bereidingswijze:Verhit de boter in de braadpan en bak de ui zachtjes glazig. Schep er paprikapoeder en tomatenpuree doorheen en laat het geheel 2 minuten bakken. Schep hierna de zuurkool met het karwijzaad en de tijm door het uimengsel. Schenk de bouillong erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de zuurkool in een open pan in 20 tot 25 minuten gaarstoven, onderwijl regelmatig omscheppend.