artikel

Vesters, Nijmegen

Horeca

De talentvolle kok Jeroen Vesters is een eigen restaurant begonnen. Eten van hoog niveau en een toegankelijke prijsklasse komt in deze kleine en knusse eetgelegenheid op tafel. Vesters presenteert de gasten één vijfgangenmenu en enkele specialiteiten, waaruit een selectie wordt gemaakt. De kaart wisselt wekelijks. ‘Reserveren wordt aanbevolen, tot nu toe is het erg druk en we hebben slechts dertig couverts’, zegt vriendin en gastvrouw Nikolien Verstraelen.

Jeroen Vesters was werkzaam als chef-kok in ’t Veerhuis te Oeffelt. Zijn leerschool genoot hij onder meer bij topkoks als Toine Hermsen en Jannis Brevet, voorafgegaan door stages bij Cees Helder en Jonnie Boer. Tweede gastvrouw bij Vesters is Wiedke Behrend, tweede kok is Piet Schreuder.

Groesbeeksedwarsweg 307a. Tel. (024) 329 69 68. www.restaurantvesters.nl. Capaciteit: 30 couverts; terras 20. Prijsindicatie: driegangenmenu €28,50; viergangen €35,-; vijfgangen €41,50. Keuken geopend: lunch wo t/m vr van 12.00 tot 14.00 uur; diner: di t/m za van 18.00 tot 21.30 uur. Zo/ma gesloten.