artikel

Zuurkool op gepofte aardappel

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 grote pofaardappelen
  • 2 eetlepels olie
  • grof zeezout
  • 500 gr. zuurkool
  • 200 gr. salami
  • 1 ui, gesnipperd
  • 125 ml. zure room

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius Was de aardappels, dep ze droog en wrijf ze rondom in met olie. Leg de aardappels op de bakplaat en strooi er zeezout overheen. Schuif de bakplaat in de oven en pof de aardappels in ongeveer 40 tot 50 minuten.

Laat de zuurkool in een zeef uitlekken. Snijd ondertussen de plakken salami in brede repen. Bak de repen op matig vuur knapperig. Schep de salami op het bord.

Fruit in het bakvet een uitje. Schep de zuurkool erdoor en laat het in 25 tot 30 minuten zachtjes gaar worden. Schep af en toe om.

Leg de pofaardappels op de borden en snijd ze aan de bovenkant diep in. Duw de aardappels open en schep de zuurkool erin. Schep over de zuurkool een flinke lepel zure room en verdeel de salamirepen eroverheen.