artikel

Amarone, Rotterdam

Horeca

amarone‘Rotterdam leeft, dus je moet wel echt met wat nieuws komen.’ Dat zegt Gert Blom, de trotse chef-kok van de nieuwe eettempel Amarone. Blom (voorheen o.a. La Vilette) en maître-sommelier Harrie Baas (voorheen o.a. Parkheuvel) zien hun droomwens in vervulling gaan met hun eerste eigen restaurant.

De aanwinst in het centrum van de Maasstad is genoemd naar een Italiaanse wijn. Het interieur oogt modern, met lange banken langs de muur, maar is ook stijlvol en chic. De voorzijde bestaat voornamelijk uit staal met glas, evenals de grote wijnklimaatkast achterin de zaak, waar je helemaal in kunt lopen. ‘Die hebben we zelf ontworpen’, zegt Blom. Zwart, antracietgrijs en roomwit zijn de tinten die overal terugkomen. De vloer is van natuursteen en eikenhout. Aan het plafond hangen verlaagde elementen met spotjes, die ’s avonds sfeervol worden gedimd. Dankzij de facetgeslepen spiegels langs de wanden, kan elke gast een blik werpen in de open keuken. De menukaart typeert de chef-kok als Frans-mediterraan.

Meent 72a. Tel. (010) 414 84 87. www.restaurantamarone.nl. Capaciteit: 60 zitplaatsen. Prijsindicatie: viergangenmenu €45,-; hoofdgerechten: €22,50 tot €28,50. Huiswijn per glas €3,75. Geopend: ma t/m vr lunch 12.00-14.00 uur; diner 18.00-21.30 uur; za alleen diner. Zo gesloten.