artikel

Rauwe linzensalade met geroosterde paprika

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 200 gram gedroogde linzen 6 eetlepels olijfolie extra vierge 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden 1 grote rode paprika in repen gesneden 1 grote gele paprika in repen gesneden 250 gram knolselderij, geschild en in kleine blokjes gesneden 1/2 citroen 1 theelepel scherpe mosterd 1 kleine rode ui […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 200 gram gedroogde linzen
  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden
  • 1 grote rode paprika in repen gesneden
  • 1 grote gele paprika in repen gesneden
  • 250 gram knolselderij, geschild en in kleine blokjes gesneden
  • 1/2 citroen
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 kleine rode ui
  • 75 gram rucola
  • 100 gram blauwaderkaas

Bereidingswijze:
linzenVerwarm de ovengrill voor. Kook de linezen in ruim kokend water met wat zout in 20-25 minuten beetgaar. Meng in een kom olie met knoflook, kruiden, zout en peper.

Schep op een bakblik de paprikarepen om met 2 eetlepels kruidenolie. Schuif de paprika’s 10 cm onder de hete gril en rooster ze in 6-8 minuten gaar. Schep ze regelmatig om.

Kook de knolselderij in ruim koken water met wat zout en 1 eetlepel citroensap in 3-4 minuten zachtjes gaar. Laat ze in een zeef uitlekken. Giet de linzen af. Klop in een kom de rest van het citroensap, kruidenolie en mosterd tot een dressing. Schep er ui, knolselderij en linzen door en laat even staan.

Verdeel de rucola over vier boren. Schep de linzensalade er boven op. Verdeel de paprikarepen ervoer en verbrokkel de kaas erboven. Maal er nog wat peper boven. Serveer met donker volkorenbrood.