artikel

Salade van gemarineerde bieten en avocado

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 500 gram gekookte bieten 1 eetlepel wittewijnazijn 2 eetlepels wittewijnazijn 2 eetlepels medium dry sherry 4 eetlepels walnootolie 1 theelepel gedroogde tijm 1 rode ui, gesnipperd 80 gram pecannoten 1/2 krop Romainse sla versgemalen citroenpeper 1 avocado Bereidingswijze:Schil de bieten voorzichtig en snijd ze in kleine blokjes. Klop in een kom […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram gekookte bieten
  • 1 eetlepel wittewijnazijn
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 2 eetlepels medium dry sherry
  • 4 eetlepels walnootolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 80 gram pecannoten
  • 1/2 krop Romainse sla
  • versgemalen citroenpeper
  • 1 avocado

Bereidingswijze:
bietensaladeSchil de bieten voorzichtig en snijd ze in kleine blokjes. Klop in een kom azijn, sherry, olie en tijm met zout en peper tot dressing. Schep de blokjes biet en ui erdoor en laat de smaken 30 minuten intrekken. Schep regelmatig om.

Rooster in een droge koekenpan de pecannoten in 2-3 minuten knapperig. Schep er citroenpeper en zout naar smaak door. Doe de noten over in een kommetje.

Was de sla, snijd de bladeren in brede repen. Halveer de avocado, verwijder de pit en schil de vruchten. Snijd de helften vlak voor het serveren in plakjes.

Verdeel de sla over vier boren. Schep de biten in het midden op de sla, leg de avocado eromheen en bestrooi het gerecht met de pecannoten. Serveer met stokbrood.