artikel

Menu impressie Fitou

Horeca

Voorgerechten: Mediterraanse salade met gebakken coquilles, pata negra, gegrilde courgette en dressing van aceto balsamico Tartaar van tonijn met gebakken langoustine op Japanse wijze; tonijn met zoetzure komkommer en oosterse dressing Huisgerookte Schotse zalm met een salade van Hollandse garnalen,bleekselderij, appel en kruidendressing Fines claires, geserveerd met zijn traditionele garnituur (1/2 dozijn) Terrine van eendenlever […]

Voorgerechten:
Mediterraanse salade met gebakken coquilles, pata negra, gegrilde courgette en dressing van aceto balsamico

Tartaar van tonijn met gebakken langoustine op Japanse wijze; tonijn met zoetzure komkommer en oosterse dressing

Huisgerookte Schotse zalm met een salade van Hollandse garnalen,bleekselderij, appel en kruidendressing

Fines claires, geserveerd met zijn traditionele garnituur (1/2 dozijn)

Terrine van eendenlever met een compôte van vijgen, rode portsiroop en een huisgemaakte brioche

Steak tartaar van Iers rund met truffelmayonaise, Parmigiano Reggiano en zachtgekookt Freiland-ei

Salade van avocado, grapefruit, meloen en gebakken shii-take met een coulis van mango

Heldere ossenstaartbouillon met gestoofde groenten en gekonfijte ossenstaart

Bisque van krab, gegratineerd met een room van piment d’espelette

Velouté van knolselderij, een gepocheerd kwartel-ei en crème van truffel

Vishoofdgerechten
Grietfilet met venkel, groene asperges omwikkeld met Lardo di Colonnata, saus van kreeft

Noordzee kabeljauw met zoetzure prei, gekruide aardappel gegratineerd met mie de pain, saus van venusschelpjes

Vis van de dag, vers van de afslag dagprijs

Vleeshoofdgerechten
Gebraden ossenhaas met een compôte van rode ui, wilde spinazie, duxelles van bospaddestoelen en een madeira-jus

Franse boerderijkip met een gekonfijt pootje, grove groenten en een saus van cêpes (2 personen)

Kalfslever met gecaramelliseerde appel, krokant ui, geroosterd spek en een jus van rode wijn

Specialiteit Fitou
Op het karkas bereide Mieral eend uit de Bresse-streek met gebakken witlof en bospaddestoelen, jus van morilles (vanaf 2 personen)

Vegetarisch hoofdgerecht
Italiaanse courgette gevuld met kruidenrisotto en krokante groenten, saus van Parmigiano Reggiano