artikel

Noedelsoep met oesterzwammen en kip

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen: 150 gram oesterzwammen 3 lente/bosuitjes 2 teentjes knoflook 200 gram kipfilet 2 eetlepels arachideolie of wokolie 2 eetlepels oestersaus, thaise vissaus of ketjap asin 1 liter kippenbouillon 150 gram mihoen of glasnoedels 2 eetlepels gehakte koriander Voorbereiding:Borstel of veeg de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes. Verdeel de uitjes in […]

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 150 gram oesterzwammen
  • 3 lente/bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gram kipfilet
  • 2 eetlepels arachideolie of wokolie
  • 2 eetlepels oestersaus, thaise vissaus of ketjap asin
  • 1 liter kippenbouillon
  • 150 gram mihoen of glasnoedels
  • 2 eetlepels gehakte koriander

Voorbereiding:
Borstel of veeg de oesterzwammen schoon en snijd ze in reepjes. Verdeel de uitjes in ringetjes. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in flinterdunne plakjes. Snijd de kipfilet in dunne smalle reepjes.

Bereidingswijze:
Verhit de olie en roerbak hierin de knoflok en kip 3 minuten. Voeg de oesterzwammen en de bosuitjes toe en bak 2 minuten. Roer de oestersaus erdoor en giet de bouillon erbij.

Voeg de noedels toe en kook zachtjes circa 3 minuten (zie de aanwijzing op de verpakking). Voeg zout naar smaak toe. Serveer de soep bestrooid met koriander.