artikel

Overzicht Wedstrijden

Horeca

Nationaal Kampioenschap Horeca: KokenMaandag 8 januari Klasse Jonge koks t/m 25 jaarOpdracht: à la minute bereiden van een amuse en een driegangendiner op basis van verse ingrediënten: Amuse van gevulde champignon Taartje van lauwwarme coquille en krab met schelpdierensaus Gebraden kwartel met ganzenlever, selderij, gevogeltesaus en garnituur Fantasie Crumble met gratin van appel en notensaus […]

Nationaal Kampioenschap Horeca: KokenMaandag 8 januari
Klasse Jonge koks t/m 25 jaar
Opdracht: à la minute bereiden van een amuse en een driegangendiner op basis van verse ingrediënten:

  • Amuse van gevulde champignon
  • Taartje van lauwwarme coquille en krab met schelpdierensaus
  • Gebraden kwartel met ganzenlever, selderij, gevogeltesaus en garnituur
  • Fantasie Crumble met gratin van appel en notensaus

Dinsdag 9 januari:
Klasse Chef-koks (boven 25 jaar)
Opdracht: à la minute bereiden van een amuse en een driegangendiner op basis van verse ingrediënten:

  • Amuse van slakken, twee amuses van kikkerbil
  • Voorgerecht met zwezerik, paddenstoel, ganzenlever, geserveerd met of in krokant deeg
  • Herterugfilet, bereid op drie manieren met garnituur en saus
  • Nagerecht met basis van amandel, citrusfruit en merengue

Woensdag 10 januari: Gouden Koksmuts, voor creatieve chefs
Opdracht: een koude schotel ‘warm gedacht, koud gebracht’ met aparte saus, met als basis wild en gevogelte.

Donderdag 11 januari:
Klasse leerlingkoks
Opdracht: teamoverleg met deelnemende leerling gastheer/-vrouw, maken van een menubeschrijving, bereiden van een driegangenmenu voorafgegaan door amuses. De ingrediënten worden aangeleverd.

Nationaal Kampioenschap Horeca: Gastvrijheid
Maandag 8 januari: Klasse Kastelein
Opdracht: à la minute opdrachten uitvoeren gericht op gastvrijheid in de drankverstrekkende horeca.

Dinsdag 9 januari: Klasse Restaurant
Opdracht: à la minute opdrachten uitvoeren gericht op gastvrijheid in restaurants.

Klasse Receptionist
Opdracht: à la minute opdrachten uitvoeren gericht op gastvrijheid in een receptie

Woensdag 10 januari:
Gouden Gastvrijheid Award
Opdracht: ultieme gastvrijheid volgens de finalisten met interview en kritische bevraging van juryleden. De deelnemers worden ook geconfronteerd met plotselinge opdrachten of moeilijke situaties betrekking hebbend op gastvrijheid.

Donderdag 11 januari
Klasse Leerling Gastheren/-vrouwen
Opdracht: o.a. teamoverleg met deelnemende kok over menu, het maken van een menuomschrijving, het formuleren van smaakprofielen van gerechten en wijnen, serveren, het uitoefenen van ‘modern’ gastheerschap.

Klasse Leerling Kasteleins
Opdracht: praktijk- en theorieopdrachten gericht op situaties die in een echt café voorkomen zoals gastvrijheid, ondernemerschap en serveren van drank.