artikel

Salade van Val Dieu-kaas met grotchampignons

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g kaas, Val Dieu
  • 1 ei
  • 5 g paneermeel
  • 1 dl olijfolie
  • 20 g veldsla
  • 1/5 kr lollo rosso
  • 1/5 kr lollo verte
  • 1/5 kr frisé
  • 1/5 kr rode sla batavia

dressing:

  • 15 cc rode wijnazijn
  • 5 g mosterd
  • 15 g sjalot
  • 1 g peper, 1 g zout
  • 50 cc olijfolie, extra vierge
  • 40 g tomaat, kers
  • 20 g tuinkers
  • 120 g grotchampignons
  • 15 cc olijfolie
  • 40 g walnoten
  • 20 g pijnboompitten
  • 15 g honing
  • 1 g peper, 1 g zout

Bereidingswijze:
Salade van Val DieuHalveer de Val Dieu-kaasjes. Klop het ei los. Paneer de bovenkant van de kaasjes met paneermeel. Bak de kaasjes goudbruin in olijfolie. Zet hierna koud op een bakplaat.Was de sla. Droog ze en meng met elkaar.

Vermeng voor de dressing azijn, mosterd, sjalotje, peper en zout met elkaar voeg de olijfolie als laatste toe. Maak de kaasjes warm in de oven, ca. 4 minuten op 150 graden Celsius tot ze zacht worden.

Dresseer de sla op het bord. Verdeel dressing over de sla. Garneer met cherrytomaatjes en tuinkers. Bak de grotchampignons licht bruin in olijfolie. Voeg hierbij walnoten, pijnboompitten en honing. Breng op smaak met peper en zout. Dresseer dit mengsel over de sla. Leg hierop het kaasje.