artikel

Italiaanse kersttrifle

Horeca

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 250 g mascarpone (1 bakje)
  • 1 limoen
  • 5 el suiker
  • ½ oudbakken kersttulband
  • flinke scheut Drambuie
  • 350 g stoofpeertjes (vers of uit pot)
  • ½ pot cranberry- of frambozenjam

Bereidingswijze:
Italiaanse kersttrifleSnij de tulband in dunne plakken. Neem een mooie grote glazen schaal en verdeel de plakken over de bodem. Besprenkel met de Drambuie. Schep de stoofpeertjes uit het vocht en snij ze in stukken (zonder klokhuis). Meng ze met de jam tot een lekker smeuïg mengsel, voeg eventueel nog een scheutje perenvocht toe. Verdeel de vruchten over de tulband. Rasp de limoenschil en pers hem vervolgens uit.

Roer rasp en sap samen met de suiker door de mascarpone. Verdeel dit over het fruit en strijk glad. Zet de schaal in de koelkast en laat minimaal 4 uur intrekken (liever langer).