artikel

Piet de Waal: Een-twee-drietje

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs Drietje (broodje) 10 stuks 0,35 3,50 Roomkaas 800 gram 7,90 6,32 Geraspte kaas 160 gram 4,63 0,73 Nori-wier 6 blaadjes 2,25 1,35 Shiso leaves 30 stuks 0,12 3,60 Zeekraal 2 bakjes 0,40 0,80 Rock chives 2 bakjes 0,20 0,40 Gemalen noten 160 gram 8,90 1,43 […]

Samenstelling prijscalculatie voor 10 broodjes
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Drietje (broodje) 10 stuks 0,35 3,50
Roomkaas 800 gram 7,90 6,32
Geraspte kaas 160 gram 4,63 0,73
Nori-wier 6 blaadjes 2,25 1,35
Shiso leaves 30 stuks 0,12 3,60
Zeekraal 2 bakjes 0,40 0,80
Rock chives 2 bakjes 0,20 0,40
Gemalen noten 160 gram 8,90 1,43
Sud ‘n sol tomaten 200 gram 14,80 2,96
      ——-
Totaal inkoopprijs     21,09
Totaalprijs per broodje 2,11
Verkoopprijs per broodje 4,95.

Bereidingswijze:
Week de blaadjes nori-wier. Vul ze met roomkaas, noten, geraspte kaas, tomaten en zeekraal.
Rol ze op en snijd ze in plakken. Snijd de broodjes open en beleg ze in volgorde met shiso leaves,
kaas en rock shives. Leg het kapje erop. Garneer af met leaves, chives en reepjes tomaat.