artikel

Sven de Nijs: Hart broodje

Horeca

Samenstelling prijscalculatie voor 1 broodje Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs Citroenbrood 1 stuks (90 gram) 0,98 9,80 MonChou 45 gram 9,30 4,19 Peterselie 20 gram 8,10 0,18 Bieslook 20 gram 21,80 0,47 Dille 20 gram 15,70 0,27 Gerookte zalmsnippers 57 gram 9,20 5,24 Gerookte zalm (gesneden) 25 gram 21 5,25 Rucolasla 1/4 krop 11,75 1,18 […]

Samenstelling prijscalculatie voor 1 broodje
Product grams/st. prijs kg/st. kostprijs
Citroenbrood 1 stuks (90 gram) 0,98 9,80
MonChou 45 gram 9,30 4,19
Peterselie 20 gram 8,10 0,18
Bieslook 20 gram 21,80 0,47
Dille 20 gram 15,70 0,27
Gerookte zalmsnippers 57 gram 9,20 5,24
Gerookte zalm (gesneden) 25 gram 21 5,25
Rucolasla 1/4 krop 11,75 1,18
——-
Totale inkoopprijs 26,59
Totaalprijs per broodje 2,66
Verkoopprijs per broodje 6,50
  Brutowinst marge 12%

Bereidingswijze:
Meng de MonChou, de kruiden en de zalmsnippers door elkaar in de mengmachine. Snijd
het broodje doormidden, en besmeer het met de kruidenkaas. Leg daarop wat rucola,
daarbovenop wat kruidenkaas en bovenop de zalm. Klap het broodje dicht en serveer.