artikel

Warm taartje van witte chocolade met sorbet van bospeen en lauriersiroop

Horeca

Ingrediënten:
Taartje

  • 70 g witte chocolade
  • 30 g roomboter
  • 1 ei
  • 1 eidooier
  • 60 g witte basterdsuiker
  • 50 g patentbloem

Sorbet

  • 2 dl wortelsap, biologisch
  • 17 g glucose (stroop)
  • 20 g suiker
  • 1 g bladgelatine

Siroop:

  • 1/20 bos laurier
  • 50 cl water
  • 3 g glucose (stroop)
  • 75 g suiker
  • 40 g sinaasappelsuiker

Bereidingswijze:
Laat voor het taartje de witte chocolade en boter smelten. Klop ei, eidooier en basterdsuiker luchtig. Meng dit mengsel met de gesmolten chocolade en boter.Spatel de bloem erdoorheen. Stort de massa in vormpjes. Plaats de vormpjes in de oven en gaar de taartjes gedurende 8 minuten op 170 graden.

Verwarm voor de sorbet wortelsap met glucose. Los hier de suiker en gelatine in op en laat het geheel afkoelen. Draai het mengsel tot sorbetijs in de sorbetière.

Meng voor de siroop laurier, water, glucose en suiker. Breng dit aan de kook. Laat het hierna zachtjes doorkoken zodat er een stroperige massa ontstaat, zeef het laurierblaadje eruit en laat de siroop afkoelen.

Zet het taartje op het bord, leg hier een bol wortelsorbetijs naast en dresseer de siroop eromheen, garneer het geheel met sinaasappelsuiker zoals op de foto