artikel

Auberginestoofpotje met bleekselderij

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 aubergines, in blokjes van 2 cm
  • 1 stengel bleekselderij, in dunne plakjes
  • 65 gram pijnboompitten
  • 400 gram gepelde tomaten, uitgelekt
  • 2 eetlepels wittewijnazijn
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels zwarte pitloze olijven
  • 15 gram verse basilicum

Bereidingswijze:
Bak de ui glazig. Voeg de aubergine en de bleekselderij toe en bak het geheel 5 minuten. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en laat deze vervolgens iets afkoelen.

Roer tomaten, azijn, suiker, kappertjes, olijven en pijnboompitten door het auberginemengsel en laat geheel, zonder deksel erop, ca. 10 minuten zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.

Laat het auberginemengsel afkoelen tot lauwwarm. Houd van de basilicum enkele blaadjes apart voor de garnering en snijd de rest fijn. Roer de basilicum door het auberginemengsel en strooi de blaadjes erover.