artikel

Courgetterolletjes met tonijn

Horeca

Ingrediënten voor 12 stuks:

    2 courgettes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 185 gram tonijn in water
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 15 gram verse dille
  • 2 eetlepels kappertjes, fijngehakt
  • cocktailprikkers

Bereidingswijze:
Verwarm de grillpan voor. Snijd de courgette in de lengte door in 6 dunne plakken. Bestrijk de plakken aan beide kanten met olie. Grill de courgetteplakken in 3-4 minuten bruin en gaar. Laat de courgetteplakken afkoelen.

Pureer de tonijn met de mayonaise. Houd enkele takjes dille apart voor de garnering. Snijd de rest van de dille fijn. Voeg de fille en de kappertjes toe aan het tonijnmengsel. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Dep de plakken courgette droog en bestrijk ze dun met het tonijnmengsel. Rol de plakken voorzichtig op en zet ze vast met de cocktailprikkers. Garneer af met de apartgehouden dille.