artikel

FNV: ‘2% meer loon in CAO catering

Horeca

De onderhandelingen voor een nieuwe CAO voor de contractcatering worden gestart. Maandag 13 en dinsdag 14 maart en dinsdag 30 maart gaan de FNV en branchevereniging Veneca met elkaar om tafel. De vakbond zet in op twee procent meer loon.

Naast de looneis heeft de FNV nog meer noten op haar zang. Zo moet de nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst ingaan op 1 april 2006 en één jaar gelden. Verder wordt onder meer een betere bescherming gewenst van de werknemers bij contractwisselingen, zouden de jeugdlonen stapsgewijs moeten worden afgeschaft en worden gratis lunches voor werknemers verlangd.

Ook aanvullende afspraken maken over scholing, verlofregelingen, werkdrukbestrijding en arbeidsongeschiktheid. De brief met daarin de voorstellen is onlangs gestuurd naar belangenorganisatie Veneca. Na iedere onderhandelingsronde worden de vorderingen of strubbelingen bekend gemaakt door Misset Catering in samenwerking met zibb.nl/horeca.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels