artikel

Met feta en gehakt gevulde aubergine

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 1 theelepel suiker
  • 2 gedroogde chilipepertjes, verkruimeld
  • 2 grote aubergines
  • 400 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 100 gram feta, grof verkruimeld
  • 30 gram verse peterselie

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olie en bak hierin de ui glazig. Voeg de tomaten met vocht, suiker en chilipepertjes toe. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

Halveer de aubergines in de lengte en hol ze tot 1 cm van de rand uit. Snijd het vruchtvlees fijn. Verhit in een koekenpan de rest van het vruchtvlees en het gehakt in 2 tot 3 minuten rul. Schep er fijngesneden aubergine, knoflook en oregano door en bak het gehaktmengsel nog 5 minuten. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Verdeel over een overschaal de tomatensaus. Leg de uitgeholde aubergines in de saus en schep het gehaktmengsel erin. Bak de aubergines in het midden van de oven in ca. 35-40 minuten gaar.

Garneer af met feta en peterselie. Schep de tomatensaus rondom de aubergine.