artikel

Tips om het leuk en rendabel te maken

Horeca

Zorg voor een goede routing. Houd looppaden vrij en laat gasten niet zelf met meubilair slepen. Posteer tafels en stoelen zo dat de terrasgasten zoveel mogelijk zicht hebben op passanten. Mensen kijken immers graag naar anderen. Zet ook bij minder mooi weer het terras uit. Daardoor is de eerste binnenkomst voor de gast uitnodigend. Plaats […]

  • Zorg voor een goede routing. Houd looppaden vrij en laat gasten niet zelf met meubilair slepen.
  • Posteer tafels en stoelen zo dat de terrasgasten zoveel mogelijk zicht hebben op passanten. Mensen kijken immers graag naar anderen.
  • Zet ook bij minder mooi weer het terras uit. Daardoor is de eerste binnenkomst voor de gast uitnodigend.
  • Plaats op een cafetaria-terras voldoende afvalemmers. In ieder geval bij alle in- en uitgangen. Daardoor blijft het terras schoon.
  • Zet wat speelgoed of een speeltoestel neer voor kinderen.
  • Koop stapelbaar meubilair, dat maakt het dagelijks opruimen van het terras makkelijker.
  • Duidelijke bedrijfskleding is een pré. De gast ziet meteeen wie er op het terras bedient.
  • Ruim lege glazen, kopjes en borden meteen op. Wees daarbij alert op een tweede bestelling. Een opgeruimd en schoon terras loopt beter.
  • Laat nieuwe gasten merken dat ze gezien en welkom zijn, en meld bij drukte tijdig dat er zo iemand komt om de bestelling op te nemen.
  • Haal meer rendement uit het terras door upselling en extra verkoop. Train personeel zodat ze bij het opnemen van de bestelling op extra’s wijzen.
  • Een oprechte gastvriendelijke glimlach doet wonderen. Zorg voor gemotiveerd personeel dat met plezier werkt.
  • Gemeenten stellen vaak eisen aan het terrasmeubilair. Doe eerst navraag voordat u meubilair aanschaft, teleurstellingen achteraf te voorkomen.