artikel

Gemarineerde lamsbout en papilotte

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram lamsbout, in blokjes van 2 x 2 cm gesneden
  • 200 gram fijngesneden uien
  • 3 dl droge witte wijn
  • 25 gram peterselie, tijm en kervel
  • 80 ml. olijfolie
  • 3 theelepels paprikapoeder
  • 2 geplette knoflookteentjes
  • peper en zout

Bereidingswijze:Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vermeng het vlees met alle ingrediënten. Laat het ca. 2 uur marineren, afgedekt in de koelkast. Verdeel het gemarineerde vlees over 4 stukken aluminiumfolie. Sluit het goed af door de onderkant samen met de bovenkant dict te vouwen en de zijkanten dicht te draaien. Leg de papilottes in de oven en laat het ca. 20 minuten garen. Lekker met asperges en gekookte aardappelen.