artikel

Komkommersandwich met paling

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

    1 komkommer
  • 200 gram gerookte palingfilet
  • 1 eetlepel mierikswortel
  • 2 eetlepels yoghurtmayonaise
  • 8 sneetjes bruin casinobrood
  • 50 gram roomboter
  • 15 gram dille, fijngeknipt

Bereidingswijze:
Schil de komkommers en snijd ze in plakjes. Pureer de paling, mierikswortel, yoghurtmayonaise, zout en peper tot een glad mengsel. Rooster het casinobrood goudbruin. Laat het afkoelen en besmeer de sneetjes met boter.

Beleg de helft van de sneetjes met komkommer, bestrooi ze met dillen. Verdeel er het palingmengsel over en dek af met komkommer. Leg de overige 4 sneetjes erop. Ontkorst de sandwiches en snijd ze diagonaal 2 keer door tot kleine driehoekjes. Zet vast met prikkers.