artikel

Schnitzel van lamsvlees met mierikswortel

Horeca

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram gegaarde lamsschouder zonder been, in plakken van 0,5 cm
  • bloem
  • 1 losgeklopt ei
  • vers, gedroogd broodkruim om te paneren
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels verse mierikswortel, fijngehakt of uit een potje
  • peper uit de molen en zout

Bereidingswijze:
Zout de plakken lamsschouder licht, besmeer ze met de mieriksworte en bestrooi ze met peper uit de molen. Haal de plakken door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en vervolgens door het verse, gedroogde broodkruim. Bak ze goudgeel in olijfolie. Bestrooi ze na het bakken met wat grof zeezout. Leg de schnitzels op een bord. Lekker met gestoofde courgette en paprika-aardappelen.