artikel

Gazpacho van komkommer met een warme espuma van geitenkaas en crouton

Horeca

Komkommer gazpachoIngrediënten: 1 geschilde komkommer zout sap van 1 limoen yoghurt Bereidingswijze:De komkommer, sap van limoen en wat zout in een blender doen en fijn draaien en op dikte maken met een flinke scheut yoghurt. Dan uit de blender halen en door een bolzeef passeren en koel bewaren. CroutonWit brood in fijne brunoise snijden en […]

Komkommer gazpacho
Ingrediënten:

  • 1 geschilde komkommer
  • zout
  • sap van 1 limoen
  • yoghurt

Bereidingswijze:
De komkommer, sap van limoen en wat zout in een blender doen en fijn draaien en op dikte maken met een flinke scheut yoghurt. Dan uit de blender halen en door een bolzeef passeren en koel bewaren.

Crouton
Wit brood in fijne brunoise snijden en besprenkelen met wat geklaarde boter en zout. Goudbruin bakken in een voorverwarmde oven van 150 graden Celsius.

Espuma van President geitenkaas
½ Liter slagroom warm maken met 200 gram Président Chèvre Frais. 3 blaadjes gelatine weken en oplossen in het slagroomgeitenkaas mengsel. Dit samen in een kidde doen en er een patroon op draaien.

Doe de gazpacho in een klein glaasje en spuit hier de warme espuma op en garneer af met de crouton.