artikel

Hollandse Garnalenkroket met couscous

Horeca

Ingrediënten:

  • 1 Hollandse Garnalenkroket(60 gram)
  • 10 draadjes saffraan
  • 50 gram couscous
  • 20 gram Hollandsegarnalen
  • 75 gram broccoli
  • 30 cc slagroom
  • 3 partjes Sud du Sol tomaat
  • 10 gram verse koriander
  • visbouillon naar smaak
  • peper en zout

Bereidingswijze:
Kook de slagroom met wat visbouillon naar smaak. Voeg de saffraandraadjes toeen wacht tot de vloeistof mooi geel kleurt en de saus dikte heeft.

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de garnalenen de koriander erdoor als het klaar is en voeg eventueel enkele druppels olijfolietoe. Houd 1 takje koriander achter als garnering.

Snijd kleine roosjes van de broccoli en blancheer ze beetgaar.

Maak in een klein koffiekopje of met een ijsknijper een bolletje of timbaaltjevan de couscous en leg dit in een diep bord. Dresseer de broccoli met de roosjesnaar buiten. Giet de saus erbij en garneer met de zongedroogde tomaat enhet takje koriander.