artikel

Hollandse garnalenkroket met pikante bosui-puree

Horeca

Ingrediënten:

  • 1 Hollandse Garnalenkroket(60 gram)
  • 100 gram rosevalaardappelen
  • 3 stengeltjes bosui
  • 10 peultjes
  • 1 blaadje rode sla
  • 2 theelepelsmierikswortel-puree
  • 2 eetlepels gesnipperdesjalot
  • 1 eetlepel savora of zachtemosterd
  • 30 cc slagroom
  • 1 klontje boter

Bereidingswijze:
Bak de sjalotjes goudbruin in een beetje boter, voeg de mosterd hierbij, laat evenmeebakken en voeg de room toe. Laat inkoken tot ongeveer de helft, zodat er eensausje ontstaat.

Snijd 1 cm brunoise (blokjes) van de aardappels en kook deze gaar.

Snijd de bosui in ringetjes en meng tweederde door de puree samen met demierikswortel. Breng op smaak met peper en zout. Blancheer de peultjes in watermet zout naar smaak.

Frituur de kroket goudbruin.Vul een ring op het bord met de puree en strooi hier de overgebleven bosui op.Dresseer de saus op het bord en leg de peultjes in een waaier. Leg de kroket erbijen garneer met de rode sla en twee steeltjes bieslook.